Saturday, June 06, 2009

May(2002)


A breath of fresh air. Intr-un timp cand genul horror a cam tot dat chix cu incercari repetitive, cand singurele reusite si surse de inspiratie vin de pe continentul asiatic, iata ca dau peste filmul asta.

Incadrarea in acest gen as face-o de fapt cu ceva mai mult timp de cumpana, desi ar fi unii, mai putin obisnuiti cu scenele cat de cat gore (aici foarte elegant si artistic as putea spune "musamalizate") si de inalta tensiune, care l-ar eticheta asa fara rasuflare.
Cu o atmosfera jucausa, presarata cu speranta si dorinte, si timiditate, gen waiting-for-my-prince care sa descopere comoara ascunsa in sufletul inocent si neexplorat al eroinei, filmul este o fresca macabra a nevoii umane de atentie, de apropiere, de acceptare, intr-o lume plina de intoleranta si in care predomina impulsul de a izola si a considera invizibil orice element care doesn't fit the pretty picture. Angela Bettis este adorabila, plapanda si terifianta in acelasi timp, de data asta in rolul lui May, fata inadaptata, care a asteptat toata viata o sansa de a trai ceea ce cei din jur considera cotidian, pentru ca atunci cand i-a aparut in fata sa nu stie ce sa faca cu ea. Iar atmosfera creepy este foarte bine intretinuta si sporita de prezenta... statica a lui Suzie - watch out for the glass.

https://myowneternalsunshine.blogspot.com/2019/07/may-2002.html

No comments:

Post a Comment