Sunday, August 02, 2020

Knives Out (2019)


Decesul capului unei familii bogate declanseaza o investigatie misterioasa si conflicte neasteptate.

Un film de investigatii de crima in stilul clasic al lui Agatha Christie sau Sir Arthur Conan Doyle. Cu o distributie de milioane, fiecare detaliu este gandit cu multa atentie si intentie, fiecare personaj este caracterizat in linii mari si mici, de la gesturi si replici pana la stilul si preferintele vestimentare cu amprente vizuale puternice, amintind in unele locuri de stilul lui Wes Anderson. Fiecare actor isi duce rolul in spate intr-un mod excelent, dand personalitate si adancime personajului, dar Daniel Craig (detectivul Benoit Blanc) si Ana de Armas (ingrijitoarea personala Marta) sunt de exceptie, furand scena abil de cate ori isi fac aparitia. 
Ritmul este destul de alert, misterul este constant chiar si cand ti se dezvaluie parti din adevarul final la mijlocul peliculei, multe elemente surpriza tinand creierul privitorului in continua intrebare, incercand sa invarta teorii si posibilitati, dar fara a deveni suparator sau frustrant. Un deliciu pentru fanii genului.

Regia:  Rian Johnson    
Cu: Daniel Craig, Toni Collette, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis,  Michael Shannon, Don Johnson, LaKeith Stanfield, Christopher Plummer, Riki Lindhome, Frank Oz, Katherine Langford, Jaeden Martell

Rating: 10/10

No comments:

Post a Comment