Tuesday, August 11, 2020

Dexter (2006–2013)

Dexter este un individ tacut ce ziua lucreaza ca analist criminalistic pentru politia din Miami si noaptea urmareste si ucide criminali.

Un serial inteligent despre un justitiar un pic diferit si mult mai aproape de adevarata problema morala decat in multe seriale populare in care subiectul este atins numai superficial sau deloc. Serialul este excelent scris cu un format bine ales de tipul "inamicul sezonului", in care un personaj nou (negativ sau chiar pozitiv in unele cazuri) devine centrul atentiei prin antagonism cu personajul principal, timp in care Dexter ne intra pe sub piele incontestabil, datorita complexitatii personalitatii sale in efect defectiva dar aproape inocenta din multe puncte de vedere.
De remarcat ca Dexter este insotit de o echipa extrem de abila de actori, atat invitati de sezon si permanenti, in frunte cu o Jennifer Carpenter de zile mari (sora lui Dexter), ce dau viata personajelor variate si bine creionate.

Productie:  SHOWTIME  
Creator:  James Manos Jr.  
Durata: 8 sezoane de 12 episoade (de aproximativ 50+ minute) 
Cu: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, Desmond Harrington, Julie Benz, Luna Lauren Velez, C.S. Lee, Yvonne Strahovski, Keith Carradine, Jimmy Smits, Colin Hanks, John Lithgow, Julia Stiles, Charlotte Rampling, Edward James Olmos, Ray Stevenson, Jaime Murray, Johnny Lee Miller

Rating: 10/10

No comments:

Post a Comment