Sunday, August 16, 2020

Angel (1999–2004)

Angel isi continua aventurile dupa ce a parasit Sunnydale la finalul sezonului 3 din Buffy si se muta in Los Angeles unde isi creeaza o echipa de investigatii.

Un serial copil al lui Buffy The Vampire Slayer ce muta un personaj preaiubit in prim plan. Foarte popular la vremea lui, Angel nu se ridica la nivelul lui Buffy, incercand o formula noua, mai matura si complexa de a continua reteta de "monstrul saptamanii", fapt ce lucreaza impotriva sa, deoarece ambitiile de productie au trebuit limitate de dezvoltarea tehnica a vremii si constrictiile financiare impuse de producatori. Pe alocuri aberant, cu mai putin umor (de succes) decat serialul mama, Angel a creat personaje noi, adesea fascinante (Fred) si a folosit si transformat personaje vechi, adesea in mod ridicol, cu rezultate mixte (Cordelia). Serialul in mare este cam pestrit cu calitate imprastiata, cu imbunatatiri evidente spre finalul seriei, cand chiar motivul suspendarii a fost faptul ca a devenit prea scump.

Productie:  The WB   
Creator:  David Greenwalt, Joss Whedon   
Durata:  5 sezoane a cate 22 episoade (42 minute fiecare)   
Cu: David Boreanaz, Charisma Carpenter, Alexis Denisof, Andy Hallett, Amy Acker, J. August Richards, Stephanie Romanov, Vincent Kartheiser, James Marsters, Christian Kane, Julie Benz, Mercedes McNab, Elisabeth Röhm, Glenn Quinn, Juliet Landau, Eliza Dushku, Adam Baldwin, Gina Torres

Rating: 7/10

No comments:

Post a Comment