Monday, January 13, 2020

The Wire (2002-2008)

Investigația prelungită a unor traficanți de droguri din East Baltimore așa cum este văzută prin ochii detectivilor, a traficanților și a tuturor implicați în contextul politico-social ce influențează direcția și progresul acesteia.

Până în ziua de azi, The Wire încă deține titlul de cel mai bun serial din toate timpurile, și pentru toți ce l-au încercat este un fapt ușor de înțeles. E complex, e dur, e real, cu oameni imperfecți cu intenții bune sau doar cu instincte de supraviețuire și ambiții personale. E practic o vivisecție a societății urbane cu  tot bunul și mai ales cu urâtul ce reușește să ilustreze limitările celor puțini ce vor să schimbe sistemul. Lucrurile reușesc să se apropie de îmbunătățiri aproape doar în situații extraordinare în care toți cei cu un scop asemănător reușesc să se sincronizeze accidental (un fel de eveniment tip cometă ...).
A lansat sau reconfirmat ceva nume celebre (Dominic West, Idris Elba, Aidan Gillen) și a avut parte de talent crud impresionant ce nu a mai fost revăzut în alte producții (Felicia Pearson și practic majoritatea adolescenților din sezonul 4).

Productie: HBO
Creator: David Simon
Cu: Dominic West, Lance Reddick, Wendell Pierce, Sonja Sohn, Seth Gilliam, Deidre Lovejoy, Clark Peters, John Doman, Domenick Lombardozzi, Andre Royo, Idris Elba, J.D. Williams, Michael Kenneth Williams, Jim True-Frost, Corey Parker Robinson, Aidan Gillen, Delaney Williams

Rating: 10/10

No comments:

Post a Comment