Thursday, January 09, 2020

Mindhunter (2017-)

Povestea reala a "devenirii" profilurilor criminalistice asa cum sunt folosite astazi prin prisma celor doi detectivi FBI care au pus la punct teoria prin interviuri cu criminali celebri.

Bazat pe evenimente istorice reale, cu ceva inflorituri licenta poetica (inclusiv schimbarea numelor personajelor principale), serialul este fascinant si extrem de bine facut (David Fincher este implicat si in productie si in regie), evidentiind foarte credibil obstacolele intalnite de un atat de ambitios proiect. Personajele principale (in numar de 3 de fapt, incluzand personajul minunatei Anna Torv - cunoscuta din Fringe) sunt interesante ele insesi si servesc ca obiect de studiu colateral prin vietile lor personale si contrastul acestora cu carierele in care par aproape supereroi. Cu toate problemele politice si sociale specifice vremii (anii '70).
Fascinante vor parea si toate portretizarile criminalilor in serie reali cu figuri aievea celor reale, folosind tehnici de machiaj impresionante (Damon Herriman il joaca pe Charles Manson si in Mindhunter si in Once Upon A Time ...In Hollywood cu Mindhunter fiind net superior vizual) si jucate fara gres de actorii implicati (de mentionat mai ales pe Cameron Britten ce il aduce la viata pe Edmund Kemper minunat).

Productie: Netflix
Creatori: Joe Penhall
Cu: Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Hannah Gross, Cameron Britton

Rating: 10/10

No comments:

Post a Comment