Friday, July 26, 2019

Top of the lake (2013-)

Un detectiv cu probleme personale își folosește meseria ca evadare, aceasta oferindu-i singurul context în care poate acționa și gândi cu o obiectivitate perfectă. Problemele se ridică la suprafață în schimb în momentul când cele două lumi se intersectează. 

Intens și puțin dark, seria aceasta prezintă un subiect popular (investigații polițiste) într-o cultură mai puțin des exploatată, și anume cultura australiană și neozeelandeză. Sub bagheta minunatei Jane Campion (unul din regizorii mei preferați, autoarea lui The Piano), și cu câteva cameo binevenite de la actrițe mari ca Holly Hunter și Nicole Kidman (ambele minunate și expresive și interesante), acest film îi oferă talentatei Elizabeth Moss (o știți din Mad Men și The Handmaid's Tale) ocazia să strălucească portretizând pe tăcuta Robin. 
Uneori încet, dar fără să plictisească, uimește prin credibilitate și originalitate. Totul pare să se desfășoare firesc, personajele sunt mereu într-un mediu veridic și natura nu e niciodată departe.
Nu va fi ușor de urmărit, vă avertizez. Deoarece primul sezon a fost în 2013 iar al doilea în 2017 și nu se știu detalii despre următorul.

Regia: Jane Campion și alții
Cu: Elisabeth Moss, Holly Hunter,  Nicole Kidman, Peter Mullan, David Wenham, Gwendoline Christie, Alice Englert 

Rating: 9/10

Also read in English

No comments:

Post a Comment