Saturday, July 06, 2019

Lady Chatterley's Lover (2015)

Lady Chaterley se îndrăgostește de un bărbat dintr-o castă socială joasă, după ce soțul se întoarce paralizat din razboi. 

Bine cunoscuta poveste de origine romanescă este redată cât de cât corect într-o ecranizare mai contemporană. 
Făcut în grabă cât să încapă în o oră jumătate , a pierdut o mare parte din detaliile importante din roman. Nimic factual, doar elemente de caracterizare a personajelor, în particular Mellors (mai sus menționatul amant) .
Portretizat cu multă pasiune de Richard Madden, îmi pare că multe elemente ale personalității lui Mellors, ca inteligența și talentul conversational (a se citi replici iuți, dure si istețe), nu transpun aproape deloc în film. Reușesc să păstreze câteva din schimburile de replici infantile, ce în lipsa unui context complet, nu par mai mult. Dragostea nu e chiar oarbă, și asta nu e explicat cum trebuie în această ecranizare. Nu e vina nici unuia din actori, totul vine din scenariu, scris probabil de cineva ce nu a înțeles romanul. 
Connie, în schimb, este transpusă pe ecran la perfecție de o Holliday Graingier atât de delicată încât am uitat că in carte nu era chiar atât de perfectă. 
Chiar și personajul lui Clifford suferă din lipsa de detalii, dar talentatul și foarte versatilul James Norton reușește să facă multe cu puțin.

Scenariu: Jed Mercurio (dupa D.H. Lawrence)
Regia: Jed Mercurio
Cu: Holliday Grainger, Richard Madden, James Norton, Jodie Comer

Pe Richard Madden îl știți din Game of Thrones (Rob Stark), pe Holliday din Borgia (Lucrezia).

Rating: 6/10

Also read in English

No comments:

Post a Comment