Friday, July 19, 2019

Orphan Black (2013-2017)

Povestea plina de intrigi si conspirații a unui grup de clone ce se descoperă și formează o pseudo familie ce luptă împotriva sistemului.

O producție BBC USA și Netflix, ne prezintă o poveste un pic sci-fi, un pic telenovelă, din când în când cusută cu ață albă, ce întreține interesul aproape doar datorită jocului fascinant a lui Tatiana Maslany, care reușește să jongleze cu nenumărate personaje și personalități, până și diferențe fizice. E atat de versatila și convingătoare în fiecare personalitate încât poți să juri că îți dai seama când o anumită "soră" se preface a fi o alta. 
Există personajul principal, Sarah, un fel de lider al familiei, sora ei geamănă Helena, o fascinantă personalitate cu hobby-uri și abilități de criminal in serie, Cosima, inteligența întruchipată, un pic geek și cu alegeri stilistice interesante, și astea sunt doar câteva de menționat. 
Merită menționat și simpaticul Felix, fratele personajului principal, un artist gay cu accent britanic și o inimă mare (pentru toate pseudo surorile noi), și care oferă cele mai amuzante și sarcastice replici din toată distribuția. În rest, umorul este rar, poate doar câteodată provocat de Helena și replicile ei ce sună foarte naturale și normale dar sunt complet incompatibile cu lumea modernă.

Productie: BBC USA
Cu: Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Conan-Doyle 

Rating: 8/10

Also read in English

No comments:

Post a Comment