Thursday, June 17, 2021

Criminal Minds (2005–2020)

Investigatii de crime in serie mai ales, asa cum se desfasoara in cadrul echipei BAU a FBI-ului (Departamentul de Analiza Comportamentala).

Criminal Minds este un serial ce se descrie singur, unde ce primesti este exact ceea ce te astepti. Cazurile sunt multe, complexe sau simple, interesante sau banale, dar toate au elemente de analiza ce respecta ceea ce stim despre profiling (din multitudinea de seriale de gen ca CSI, Mindhunter, Profiler, Dexter si multe altele). Echipa are sens in ceea ce priveste varietatea de personalitati si abilitatea de a vedea unghiuri noi pentru un caz, iar actorii sunt in mare bine alesi (cu ceva exceptii in primele sezoane, corectate mai apoi ca personajul lui Elle). Calitativ, episoadele variaza mult, cu imbunatatiri cu trecerea timpului, dar momentele cu reactii si schimburi penibile de vorbe nu lipsesc. Doua elemente comune tuturor episoadelor, ce ridica stacheta consistent, sunt introducerea si incheierea cu un citat extrem de relevant ce are un efect meditativ de netagaduit.

Regia: Glenn Kershaw si altii   
Productie:  CBS   
Creator:  Jeff Davis   
Durata:  15 sezoane a cate 10/24 episoade (42 minute fiecare)   
Cu: Matthew Gray Gubler, Kirsten Vangsness, A.J. Cook, Joe Mantegna, Thomas Gibson, Shemar Moore, Paget Brewster,  Mandy Patinkin,  Jeanne Tripplehorn

Rating: 8/10

No comments:

Post a Comment