Saturday, June 12, 2021

Fargo (2014– ) : Season 1

Un vanzator de asigurari fara noroc in viata il intalneste pe un asasin platit - amator de a manipula vietile oamenilor - in cea mai proasta zi a sa si este de acord involuntar cu acte neortodoxe.

Un serial creat ca omagiu filmului original, in care fiecare sezon este o poveste noua de intriga si crima, manipulare si stupiditate extrem de originala si creativa. Locatia geografica se pastreaza ca element comun in toate sezoanele, cu tipicul cultural bine descris printr-o reproducere fidela a elementelor meteorologice, a vorbirii localnicilor, gesticulatiei si tipului gandirii. Si asta e o buna bucata din munca migaloasa a echipelor de productie. 
Actorii sunt bine alesi, de prima mana, multi veterani in ale genului indie sau gansgster. Dintre ei, Billy Bob Thornton este exceptional si continua sursa de mirare la lipsa de premii de renume. Martin Freeman este aproape neschimbat dsr potrivit in rol, iar Bob Odenkirk si Colin Hanks sunt excelenti in a parea lipsiti de excelenta, cu un Keith Carradine insotindu-i aproape uitat si putin utilizat.
Actiunea este originala, plina de suprize atat neasteptate cat si cat de cat anuntate, iar firele narative se leaga intr-un mod amuzant si stupid si plin de ocazii de a folosi personaje stereotipice intr-un mod placut vizionatorilor.

Regia:  Randall Einhorn, Adam Bernstein si altii
Productie:  FX   
Creator:  Noah Hawley   
Durata:  primul sezon din 4, a cate 10 episoade (53 minute fiecare)   
Cu: Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman, Colin Hanks, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King

Rating: 9/10

No comments:

Post a Comment