Thursday, October 22, 2020

The Girl in the Spider's Web (2018)

O noua conspiratie descoperita de Lisbeth Salander, de aceasta data implicand un om de stiinta si fiul acestuia si creatia sa ce pune in pericol siguranta pacii mondiale.

Ecranizarea celui de-al patrulea roman din seria lui Lisbeth Salander, primul care nu este scris de autorul original Stieg Larsson. Preluat de David Lagercrantz  dupa moartea acestuia, zvonurile semi-oficiale macar spun ca se bazeaza pe notitele acestuia si planurile pe care nu a ajuns sa le solidifice. Prima ecranizare americana dupa The Girl With The Dragon Tattoo al lui David Fincher, filmul de fata sare doua romane si devine o poveste independenta ce nu necesita neaparat cunostiinte din actiunile precedente. Fapt dezamagitor pentru fanii cartilor dar si pentru fanii versiunii lui David Fincher, chipurile prea scumpa in mod nenecesar. Eh chestiunea banilor mai putini se simte, deoarece filmul de fata e slabut, nu acorda importanta logicii si verosimilitatii si nu acorda timp privitorului sa ii pese. Pentru actiune simpla si fara stil, The Girl In The Spider's Web e suficient.

Regia:  Fede Alvarez   
Cu:  Claire Foy, Beau Gadsdon, Sverrir Gudnason, LaKeith Stanfield, Sylvia Hoeks, Stephen Merchant, Claes Bang, Cameron Britton

Rating: 6/10

No comments:

Post a Comment