Thursday, October 15, 2020

The Haunting of Bly Manor (2020)

Dani este o guvernanta americana ce are in grija doi orfani in Anglia, si locuiesc cu totii in conacul familiei la Bly Manor, ce include o echipa de ajutoare.

Al doilea sezon dupa The Haunting Of Hill House, complet independent si de sine statator, fara nici o legatura cu primul decat prin fetele familiare ale actorilor. Bazat in mare pe nuvela The Turn Of The Screw a lui Henry James, The Haunting Of Bly Manor este modernizat, adaptat la era anilor '80, si imbogatit cu multe personaje complexe si interactiunile acestora ce urmeaza fire narative secundare de mare interes si complet originale. Dialogul este adesea foarte subtil si plin de subinteles, contribuind imens la constructia personajelor si a impresiei generale asupra privitorului. In mare, acest sezon este mai putin concentrat pe elementele de groaza, accentele fiind indreptate catre mister, dezvoltarea unor personaje complexe si usor de simpatizat de public si in cele din urma povestea de dragoste ce umple finalul sezonului.

Regia:  Mike Flanagan   
Productie:  Netflix   
Creator:  Mike Flanagan   
Durata:  sezonul 2 a cate 9 episoade (45-60 minute fiecare)   
Cu: Victoria Pedretti, Amelie Bea Smith, Benjamin Evan Ainsworth, Henry Thomas, Carla Gugino, Oliver Jackson-Cohen, Amelia Eve, T'Nia Miller, Rahul Kohli, Tahirah Sharif

Rating: 8/10

No comments:

Post a Comment