Sunday, October 25, 2020

Criminal: UK (2019– )

Serial drama de investigatii politiste care se concentreaza pe o singura etapa si scena a procesului politienesc si anume ce se intampla in camera de interogare.

Un serial bazat pe o idee foarte interesanta ce a dat nastere unor seriale surori, similar procesului prin care a trecut C.S.I. Serialul de fata este varianta UK, dar mai exista variantele pentru Germania, Spania si Franta. Accentul este minunat pus pe punere in scena, dialog si expresii faciale si taceri bine plasate. Fiecare episod este construit in jurul unui caz individual, cu un inculpat diferit, adesea jucat de actori bine consacrati (ca David Tennant, Hayley Atwell sau Kunal Nayyar), cu echipa detectivilor ramanand constanta dar fara a permite spectatorului a deveni prea atasat. Atmosfera este bine construita si apasatoare si intensa exact cand si cum trebuie.

Regia:  Jim Field Smith  
Productie:  Netflix   
Creator:  Jim Field Smith, George Kay    
Durata:  2 sezoane a cate 3 si respectiv 4 episoade (40-50 de minute fiecare);  
Cu: Katherine Kelly, Lee Ingleby, Rochenda Sandall, Shubham Saraf, Nicholas Pinnock, David Tennant, Kit Harington, Sharon Horgan, Sophie Okonedo, Hayley Atwell, Kunal Nayyar

Rating: 9/10

No comments:

Post a Comment