Wednesday, November 25, 2009

Surrogates (2009) si Gamer (2009)


Surrogates (2009) - actiune SF intr-un viitor putin probabil, dar exagerat tocmai pentru a evidentia pericolul utilizarii in exces a mijloacelor de socializare online prezente in realitatea curenta. Actiune si dinamism mediocre, paradoxal pentru un film cu Bruce Willis, dar vizual este bine realizat amintind putin intr-un ton oarecum amuzant de atmosfera creata in Barbie Girl al lui Aqua, probabil aceasta fiind influenta a faptului ca este inca un film bazat pe un graphic novel.
Tot ce pot sa spun e ca dupa atatia ani, prezenta lui Bruce Willis in lista de cast inca ma face sa urmaresc un film, indiferent de eventualele turnoff-uri usor de depistat dinainte.

Regia: Jonathan Mostow
Scenariul: Michael Ferris si John D. Brancato(scenariu);Robert Venditti si Brett Weldele    (graphic novel)
Cu:Bruce Willis, Radha Mitchell, Rosamund Pike



Gamer (2009) - cu o idee care pana la un anume punct pare sa se suprapuna cu cea a filmului mai sus amintit, reuseste sa se distinga de acesta printr-o actiune mult mai exploziva si violenta exagerata care pe alocuri aminteste de Crank dar fara inteligenta subtila a aceluia (da am spus inteligenta subtila vorbind de Crank!), dar tocmai pentru ca aici se urmareste mai degraba influenta jocurilor violente sau doar de simulare a societatii in viata de zi cu zi, si tentatia puterii si a dorintei de manipulare cauzate de acestea. Gerard Butler e... Gerard Butler, dar aici impresionanta este prestatia lui Michael C. Hall, care in sfarsit patrunde in lumea profiturilor uriase, dupa ce realitatea TV a cucerit-o de ceva timp.

Regia:Mark Neveldine, Brian Taylor
Scenariul:Mark Neveldine, Brian Taylor
Cu: Gerard Butler, Michael C. Hall, Amber Valletta, Kyra Sedgwick, Alison Lohman

No comments:

Post a Comment