Thursday, April 09, 2020

Mustang (2015)

Cinci fete orfane in Turcia contemporana isi traiesc copilaria vioi, cauzand neliniste familiei care le creste prin jocuri inocente cu baieti de acceasi varsta. Scandalul da nastere unor masuri extreme pentru a le pazi si a le aranja casatorii.

Un film frumos si dureros despre copilarie si intreruperea ei intr-un context nefast pentru femei. Copilaria este evidentiata in toata puritatea ei si lipsa completa de negativitatile adulte. Inchisoarea brusca provoaca reactii diverse de la cele 5 tipuri de copile-femei, toate perfect adecvate si credibile, potrivite cu tipologii umane veridice din viata de zi cu zi. Povestea e sfasietoare si posibil si mai sfasietoare cand gandul se opreste la acele femei care si-au acceptat soarta ca normalitate si datorie fata de familie, traditie si societate si au renuntat la ceea ce le defineste ca propria persoana. 
Regia este foarte fluida, cu atentia minunat fixata pe cele cinci fete extrem de naturale si potrivite pentru rol si aminteste pe alocuri de The Virgin Suicides al lui Sofia Coppola.

Regia: Deniz Gamze Ergüven
Cu: Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Tugba Sunguroglu, Elit Iscan, Ilayda Akdogan, Nihal G. Koldas, Ayberk Pekcan

Rating: 8/10

No comments:

Post a Comment