Thursday, November 21, 2019

Peaky Blinders (2013-)

Istoria unei familii de gangsteri din Birmingham, asa cum a fost condusa in viziunea lui Tommy Shelby ghidat de idealul sau de a converti mini imperiul familiei in afaceri complet legale.

Am vazut italo-americani, irlandezi, rusi, a venit si vremea gangsterilor englezi sa fie reprezentati. Intr-o era paralela cu cea din Downton Abbey, reprezentantii acestora sunt mai stilati, mai duali si mai subtili. Cu cinci sezoane pana acum, fiecare a cate 6 episoade reprezentand un anume fragment din istoria familiei, fiecare cu propria intriga si desfasurare, reuseste sa mentina interesul prin lipsa de monotonie si interpretarile pasionale si fara pata ale actorilor principali. Reprezentarea perioadei istorice este veridica, cu toate infloririle de rigoare, si pot fi iertati ca in primele doua sezoane au confundat limba populatiei Rroma cu limba romana. Demna de mentionat este coloana sonora ce foloseste muzica rock moderna, in general britanica (Radiohead apar foarte des), si care face un contrast interesant cu impresia de clasic de pe ecran.
Pe parcursul celor 5 sezoane vor fi observate cateva fete foarte cunoscute in roluri temporare ca Sam Neill, Sam Claflin, Tom Hardy si chiar Adrien Brody, ce dau viata unor figuri foarte interesante si bine scrise.

Creator: Steven Knight
Cu: Cillian Murphy, Paul Anderson, Helen McRory, Sophie Rundle, Annabelle Wallis, Natasha O'Keeffe, Joe Cole, Finn Cole, Ned Dennehy, Aimee-Ffion Edwards, Tom Hardy, Sam Neill, Adrien Brody, Aidan Gillen, Sam Claflin

Also read in English

No comments:

Post a Comment