Tuesday, December 29, 2009

Bound (1996)


M-am trezit gandindu-ma de vreo 3 ori la The Matrix in timpul vizionarii pana sa fac legatura mai mult decat evidenta prin fratii Wachowsky si asta s-a intamplat datorita unor miscari abile de camera care sunt cu siguranta baza stilului de filmare continuat in Matrix, impresie familiara care m-a cuprins de mai multe ori de-a lungul filmului, precum si prezenta lui Joe Pantoliano.
Succesul avut la o prima incercare cu un film indie probabil e sursa increderii financiare care a pus baza a ceea ce avea sa fie The Matrix mai tarziu.
Filmul de fata este un noir cu gansteri minimalist reusit, dupa o reteta cu elemente noi si neasteptate dar cu siguranta eficient si de efect. Tonul lasciv este nelipsit, desi intr-o directie mai putin intalnita pana acum, dar nu mai putin atragator, iar castul este extrem de bine ales cu o Jennifer Tilly care straluceste in tiparul care a lansat-o si care reprezinta modul in care prefer sa imi amintesc de ea, si cu o Gina Gershon rebela si masculina, subtila si furioasa. Nice one.

Regia: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Scenariul: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Cu: Jennifer Tilly, Gina Gershon, Joe Pantoliano, John P. Ryan, Christopher Meloni

No comments:

Post a Comment