Thursday, October 10, 2019

It (2017)

Intr-un orasel de provincie cu o rata a mortalitatii record, un grup de prieteni vechi (si noi) se hotarasc sa gaseasca explicatia pentru modul neobisnuit in care au disparut cativa copii mai mult sau mai putin aproape de cercul lor.

Inca o ecranizare dupa Stephen King, filmul de fata este un remake al unui It acum film cult (prima jumatate doar de fapt, urmarea a fost lansata anul acesta). Net superior originalului, are avantajul modernismului si bugetului studiourilor mari (originalul era o miniserie TV produsa cu mult inaintea schimbarilor aduse de Lost, Game of Thrones si Netflix). 
Se vrea film de groaza si este, dar fara toate elementele necesare. E mai mult ca o plimbare intr-un parc tematic de groaza, cu efecte speciale mult mai bune, dar unde esti atat de bombardat de "bau"-uri frumos coregrafiate ca nu ai timp sa aduni teama si mister si sa fii speriat eficient. Functioneaza mult mai bine ca film de aventuri, foarte asemanator cu alti clasici ca The Goonies sau Stand By Me (suprinzator scris tot the Stephen King).

Scenariu: Chase Palmer, Cary Joji Fukunaga, Gary Dauberman, Stephen King
Regia: Andy Muschietti
Cu: Bill Skarsgård, Sophia Lillis, Finn Wolfhard

Also read in English

No comments:

Post a Comment