Friday, November 03, 2023

American Horror Story 10: Double Feature (2021)

Un scriitor si familia sa se retrag intr-un orasel cunoscut pentru efectul de muza.
Un grup de prieteni studenti descopera ca sunt insarcinati dupa o excursie de camping. 

'Red Tide' este prima povestire (feature) din sezonul 10, un sezon special, realizat ca o combinatie de 2 genuri, si are 6 episoade.
Merge pe un trope horror axat pe prezenta vampirica, dar stilizata un pic diferit. Vampirismul este prezentat ca o dependenta de a fi cunoscut si apreciat, dar "calitatea" devenirii este conditionata de prezenta de talent. Cu adevarat o problema si caracteristica deplin umana dar cu efecte si consecinte foarte nefaste si greu de reparat. Seria este realizata eficient, cu talentul vizual bine cunoscut, si se bazeaza pe o echipa de preferati, inclusiv Evan Peters, Lily Rabe si Frances Conroy. De asemenea, este feature-ul ce merita atentia cea mai multa.
'Death Valley' este titlul celei de-a doua povestiri (feature), cu doar 4 episoade. Se bazeaza pe teorii conspirationiste despre extraterestri si foloseste idea de 'body snatchers' intr-o poveste foarte bogata in evenimente cat de cat mai colorate si exagerate, incat ironia se pierde undeva pe drum si seria sufera de sindromul "style over substance".

Regia:  John J. Gray, Loni Peristere   
Productia:  FX Network   
Creator: Brad Falchuk, Ryan Murphy   
Duration:  sezonul 10 de 10 episoade (1 ora fiecare)   
Cu: Sarah Paulson, Billie Lourd, Leslie Grossman, Evan Peters, Lily Rabe, Frances Conroy, Finn Wittrock, Angelica Ross, Macaulay Culkin, Ryan Kiera Armstrong

Rating: 7/10

No comments:

Post a Comment