Friday, November 04, 2022

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (2022– )

Guillermo del Toro prezinta fiecare episod dintr-o antologie pentru care a adunat povesti si talente care sa le aduca la viata.

'Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities' e un serial antologic unde fiecare episod e unic si de sine statator. Calitatea variaza dar efectul intregului este minunat.

E1: Lot 36: Elementele horror nu apar decat spre final, dar fascinatia ocultului si personajele tridimensionale mentin interesul in continuu.
Regia:  Guillermo Navarro 
Cu: Tim Blake Nelson, Sebastian Roché, Elpidia Carrillo, Demetrius Grosse
Rating: 9/10

E2: Graveyard Rats: Perioada istorica in care e fixata povestea devine o atractie in sine iar atentia pentru detaliu este de admirat. Comicul gotic este parte din farmec.
Regia:  Vincenzo Natali 
Cu: David Hewlett, Alexander Eling, Ish Morris, Cory Bertrand
Rating: 9/10

E3: The Autopsy: Un mister de elucidat, imbracat in suspans si curiozitate palpabile si un dialog intre personaje demn de un film noir si sinistru.
Regia:  David Prior 
Cu: F. Murray Abraham, Glynn Turman, Luke Roberts, Dan Beirne
Rating: 10/10

E4: The Outside: Aminteste de The Society ca stil si fundal, dar nu sare in evidenta decat poate prin curajul actritei principale de a intruchipa personajul.
Regia:  Ana Lily Amirpour 
Cu: Kate Micucci, Martin Starr, Dan Stevens, Kylee Evans
Rating: 6/10

E5: Pickman's Model: Un aer gotic interesant si arta amenintatoare. Imaginatia devine realitate iar socul finalului este ca realitatea a fost mereu inspaimantatoare dar am ales sa fim ignoranti.
Regia:  Keith Thomas 
Cu: Ben Barnes, Crispin Glover, Oriana Leman, Seamus Patterson
Rating: 8/10

E6: Dreams in the Witch House: Personaje si entitati din imaginatia lui HP Lovecraft prind viata in aceasta adaptare inflorita. O adaptare asemanatoare face parte din volumul 1 din Masters of Horror, dar versiunea curenta este net superioara, mai ales prin accesul la efecte moderne si un buget bogat.
Regia:  Catherine Hardwicke
Cu: Rupert Grint, Ismael Cruz Cordova, DJ Qualls, Nia Vardalos
Rating: 7/10

E7: The Viewing: Ecoul anilor '80 este prezent in fiece clipa, vixzual dar si auditiv. Pana si alegerea subiectului si a misterului din final. Bine facut, dar isi pierde audienta prin aroganta.
Regia:  Panos Cosmatos  
Cu: Peter Weller, Steve Agee, Eric André, Sofia Boutella
Rating: 6/10

E8: The Murmuring: O poveste dramatica ce atinge unde trebuie, cu o atmosfera de groaza gotica si fantome melodramatice.
Regia:  Jennifer Kent 
Cu: Essie Davis, Andrew Lincoln, Greg Ellwand, Daxton William Lund
Rating: 8/10

Regia:  Diversi   (vezi mai sus)
Productie:  Netflix   
Creator:  Guillermo del Toro   
Durata:  1 sezoane de 8 episoade (1 ora fiecare)  
Cu: Diversi (vezi mai sus)

Rating: 9/10

No comments:

Post a Comment