Sunday, July 25, 2021

Fear Street: 1994, 1978 si 1666 (2021)

1994: Un maniac ce poarta o masca si capa ucide adolescenti din localitatea Shadyside in cautarea unei fete marcate de Sarah Feir, o vrajitoare din trecutul local, ucigasul curent fiind ultimul dintr-o serie ce se repeta la fiecare cativa ani. 
1978: Evenimentele de tip slasher la o tabara de vara unde cele doua localitati Shadyside si Sunnyvale participa la competitii, evenimente ce descopera noi indicii despre trecutul lui Sarah Feir. 
1666: Adevarata poveste a lui Sarah Feir si explicatia pentru impartirea localitatii Union intre Shadyside si Sunnyvale.

Un horror experiment/eveniment. Netflix a pus la cale ceva interesant aici, cu un amestec de genuri horror si omagii clasicilor gen Friday the 13th si Scream si multi altii. 
Incepe slabut in 1994 cu prima parte, ce este aparent inca un slasher cu ceva supranatural. Prima parte introduce cateva personaje esentiale si doar o idee a intrigii ce va urma. Atmosfera anilor '90 este frumos intretinuta cu muzica a acelor ani, chiar daca si mai recenta decat '94 in unele cazuri (Firestarter e din '96).
Partea a doua continua unde prima a ramas, unde supravietuitoarea evenimentelor precedente povesteste in 1994 ce s-a intamplat in tabara de vara din 1978. Povestea devine ceva mai captivanta si bine inchegata, cu slasher-ul numarul doi fiind superior primului. 
Partea a treia dezvaluie treptat totul, cu o acoperire plina de amanunte a evenimentelor din 1666, anul in care povestea lui Sarah Fier a avut loc cu adevarat. Aceasta din urma piesa a puzzle-ului incheie trilogia foarte satisfacator ca un film horror si film cu detectivi in acelasi timp. Partea a treia e alerta ca si primele doua, dar plina de suprize si mult mai mult supranatural dark.
Luate individual, cele 3 parti nu sunt egale, dar toate 3 sunt esentiale pentru intregirea experientei Fear Street si satisfactia partii finale nu ar fi existat fara primele 2 filme.

Regia:  Leigh Janiak       
Cu: Kiana Madeira, Olivia Scott Welch, Benjamin Flores Jr., Julia Rehwald, Sadie Sink, Emily Rudd, Ryan Simpkins, McCabe Slye, Ashley Zukerman, Gillian Jacobs

Rating: 8/10 (P1: 6/10, P2: 7/10, P3: 8/10)

No comments:

Post a Comment