Friday, January 29, 2021

Chilling Adventures of Sabrina (2018 - 2020)

Ca rezultat al dragostei dintre o vrajitoare si o fiinta umana, Sabrina este atrasa de ambele lumi si incearca sa se pastreze conectata de tot ceea ce iubeste.

Un serial plin de imaginatie, bazat pe o serie de benzi desenate ce a generat un alt serial cult in anii 90, cu un ton complet diferit ca sitcom. Serialul de fata pastreaza tonul intunecat al seriei de pe hartie si conexiunile cu mitologia oculta, dar si impresia jucausa si usor caricaturistica, rezultand intr-un mix ce nu poate fi condamnat de a insufla idei negative cand este atat de ingenios si placut, chiar si cand personajele se lupta cu lucruri complet neplacute. Face uz adesea de cliseele foarte comune genului, cand elementul lipsa perfect pica (a se citi "este inventat") in poalele eroilor exact in momentul cel mai oportun, dar povestea in cazul de fata este secundara spectacolului si vitezei vizuale, incat aceste scapari sunt usor iertate. 
Din pacate serialul a fost anulat de Netflix, si s-a terminat la finele sezonului 4 intr-o situatie nefericita ce ar fi avut o solutie deja planuita intr-un viitor sezon, dar  nu vom vedea ce ar fi fost, asa ca gustul finalui a ramas un pic amar.

Regia:  Rob Seidenglanz si altii   
Productie:  Netflix   
Creator:  Roberto Aguirre-Sacasa   
Durata:  4 sezoane a cate 8-11 episoade (~1 ora fiecare)   
Cu: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Chance Perdomo, Richard Coyle, Miranda Otto, Abigail Cowen, Alessandro Juliani

Rating: 8/10

No comments:

Post a Comment