Sunday, September 29, 2019

The Expanse (2015-)

Într-un viitor în care expansiunea umană în spațiu a produs noi rase, consecință a nevoii de adaptare la mediu, trei persoane aparent fără legătură descoperă sub-rețele diferite ale unei conspirații complicate.

Fanii SF sătui de producții de umplutură se pot bucura în sfârșit de un exemplar ca la carte, ce amintește ușor de un Battlestar Galactica modernizat. Nu urmează decizia aceluia de a insufla impresia de real prin stilul de filmare documentar/reality-show ci utilizează tehnici moderne și multe efecte speciale de calitate reușind să impresioneze foarte des prin scene foarte bine încadrate și credibile fie în spațiu, fie în incinte, fie în natură pe planeta Pământ. Prin cele trei personaje reușește foarte eficient să urmeze stiluri diferite de filme - detectiv, film epic, film despre urzeli politice - în paralel, îmbinate frumos și nu se grăbește să deslușească înspre ce se vor îndrepta cele trei căi, astfel sporind farmecul și intriga. 
Noile rase au sens, cu două un pic predictibile (pământenii și marțienii militari) și cu o a treia foarte interesantă și complexă, unde se pare că scenariștii și-au concentrat toată creativitatea, și anume rasa Belter, urmași ai oamenilor trimiși să lucreze în minerit al unor planete/sateliți cu gravitate foarte joasă. Cea din urmă a dat naștere unor personaje foarte colorate și interesante și unei noi limbi - un fel de pidgin englezesc.

Cu: Steven Strait, Shohreh Aghdashloo, Thomas Jane, Cas Anvar, Dominique Tipper, Wes Chatam, Frankie Adams, Cara Gee, Elizabeth Mitchell, David Strathairn

Also read in English

No comments:

Post a Comment