Friday, August 02, 2019

Winchester (2018)

Un doctor blazat este însărcinat cu diagnosticarea capului companiei ce produce arma Winchester, act necesar pentru a face posibilă preluarea puterii de către asociații acesteia. Pretextul folosit este ciudatul obicei al doamnei în cauza de a construi într-una noi camere în casa sa, camere ce nu urmează prea des normele vremii.


Interesant până la un punct, și asta deoarece Sarah Winchester a existat cu adevarat, și pare-se a fost pasionată de arhitectură în așa fel încât și-a folosit propria casă pentru experimente arhitecturale, experimente pe care le abandona fără a le demola oricând o idee nouă o pasiona și necesita o alta schimbare.
Între timp moștenitorii ei au schimbat narațiunea încercând sa facă bani din povestea ei transformând casa rezultată într-o așa zisă casă bântuită. Lucru la fel de tras de păr ca și filmul de față. 
Helen Mirren apare într-un rol slab și neverosimil, ceva ce nu prea o caracterizează. Singura persoana care se simte ca acasă este Sarah Snook, deja veterană a genului, aici în rolul firavei (sau nu?) nepoatei mamă. 
Slăbuț, neconvingător, încearcă să sperie prin clișee horror.
Poate fi potrivit pentru maratoane horror cu un grup de prieteni care adoră să râdă împreună.
Pe Sarah Snook ați văzut-o în Jesabelle, Predestination și Black Mirror

Regia: Michael și Peter Spierig
Cu: Helen Mirren, Sarah Snook, Jason Clarke

Rating: 5/10

No comments:

Post a Comment